Peter Bakt Brood is een ambachtelijke bakkerij gespecialiseerd in (h)eerlijk (desem)brood gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen zonder toevoegingen. De broden hebben een lange rijstijd en worden gebakken op een stenen ovenvloer. Dit geeft het brood een open kruim, een krokante korst en veel smaak.
Echt brood met karakter!
Ons brood bevat geen broodverbeteraars of andere toevoegingen. Het wordt elke dag vers gebakken en is op de dag van aankoop natuurlijk het lekkerst. Met de volgende tips kunt u ook de volgende dagen nog van ons brood genieten.
Bewaar het brood tot gebruik in een goed afgesloten broodzak. Bak het brood na op 180-200°C voor ongeveer 8-12 minuten. Als u een kernthermometer heeft, bak het brood dan tot een kerntemperatuur van tenminste 60°C.
Wilt u het brood langer dan een dag bewaren? Vries het dan direct na aankoop in. Invriezen kan in onze broodzakken of anders in een plastic zak. Laat het brood voor gebruik ontdooien en volg de tips voor oppiepen.
Brood van enkele dagen oud is heel geschikt om te roosteren in een broodrooster of onder de grill van de oven. Hierdoor wordt de buitenkant krokant, maar blijft de binnenkant zacht en mals.